Fons Llorenç Melià

Fons Llorenç MeliàLlorenç Melià va ser un fotògraf aficionat d’Alaior desaparegut l’any 2006. S’inicià en l’art de la fotografia a començaments dels anys 70 i aquesta va ser, durant gairebé trenta anys, una de les seves principals aficions. L’obra de Melià destaca pel seu destacat contingut simbòlic, tot combinant a nivell temàtic, els diferents elements del paisatge i l’arquitectura així com els retrats.
Durant aquests anys d’activitat el fotògraf va presentar les seves fotografies a concursos i certàmens diversos amb els quals arribà a obtenir nombrosos premis a nivell local.

Es tracta del conjunt de fotografies realitzades, la majoria d’elles, per ser presentades en concursos i premis fotogràfics a l’illa de Menorca entre els anys 1970 i 2000 (aproximadament).
Part de l’interès del fons roman en el fet que constitueix una mostra de la visió de l’autor en un context social i cultural determinats ja que està format en la seva major part per fotografia artística en la qual pren com a principal referència temàtica indrets i persones directament relacionades amb Alaior i en general amb l’illa de Menorca.
El fons conté un volum de 21700 imatges en diferents formats: Positius de paper de diferents mides, negatius de 35 mm i finalment diapositives de 35mm.