Fons Josep M. Vidal Hernández

Fons Josep M. Vidal HernándezFotògraf aficionat que començà la seva tasca durant els anys 50 amb la realització de fotografia en color i en blanc i negre que revelà en format diapositiva. Durant els anys 70 es dedica a la fotografia en blanc i negre, concretament de temàtiques de cultura i societat.
A començaments dels anys 80, de manera paralela a l’engegament de l’Enciclopèdia de Menorca de la qual n’és el director, a banda de continuar realitzant fotografies per afició, també s’hi dedicà amb la intenció d’obtenir imatges per a la il·lustració dels diferents toms de l’Enciclopèdia. Aquest fet ha tingut molt a veure en el fet que el seu fons sigui molt voluminós i amb una gran diversitat de fotografies sobre temes de Menorca.

Les imatges corresponents a la seva producció inicial estan en format diapositiva. Es tracta de fotografies de paisatge de Menorca tot i que també s’hi inclouen fotografies que l’autor va dur a terme en diferents viatges per la Península.
Per altra banda, la resta del fons corresponent al període que va des d’inicis dels anys 70 fins a mitjans 80 està format per negatius en blanc i negre fonamentalment de temàtica social dels anys de la Transició que inclouen sèries sobre festes de carrer, conferències, concerts de Joventuts Musicals, trobades de folklore…Així mateix, dins d’aquesta part de fotografia en blanc i negre, també s’hi inclou una part de producció relacionada amb la seva activitat professional així com també fotografia personal.