Fons Josep Sintes Abril

Fons Josep Sintes AbrilJosep (Pepe) Sintes Abril va néixer el 21 de desembre de 1930 as Mercadal i va morir a Maó el 2018. El seu pare es dedicava a la sastreria i d’ell en va aprendre l’ofici. De manera parel·lela a la seva feina com a sastre, l’autor va encetar la seva afició a la fotografia i com que se li donava bé va decidir començar a dedicar-s’hi professionalment.
Sintes Abril va regentar una botiga as Mercadal des de començaments dels anys 60 fins el 1973 quan es va veure obligat a marxar a viure a Maó i per tant va haver de tancar-la.
La botiga situada al carrer Comandant Sintes, 14, era sastreria i botiga de fotos al mateix temps. En Pepe treballava conjuntament amb la seva dona, Pilar Pons, que també feia les feines d’atenció al públic i de laboratori. Duia a terme reportatges de paisatges, de casaments, d’aniversaris, batejos, comunions, fotografies de carnet…. I tot era revelat al seu laboratori.
També va treballar durant els anys 70 la fotografia industrial fent les fotografies dels catàlegs de bijuteria per a un distribuidor de Maó.

El fons fotogràfic inclou fonamentalment les fotografies de paisatge que va dur a terme a través de la botiga de fotografies des Mercadal. A banda d’això, també han estat cedides fotografies personals que inclouen imatges de tipus familiar i de societat, algunes de les quals són un retrat de la mobilització social i política dels anys de la transició a la democràcia a Menorca.