L'Esport a les Illes Balears

L'Esport a les Illes BalearsExposició que correspon a un projecte de l’Institut d’Estudis Baleàrics que pretén ser un passeig per la història de l’esport a través d’un recull de fotografies, en les quals apareixen equips, instal·lacions, competicions i personatges.

L’AISM, l’Institut d’Estudis Baleàrics, el CIM, l’IME i el Govern de les Illes Balears inauguraren l’exposició “L’esport a les Illes Balears” dia 19 d’abril de 2011 a les dependències de l’AISM. L’exposició romandrà oberta fins al dia 27 de maig de 2011.

La mostra té un total de 150 fotografies, de les quals una seixantena corresponen a Menorca, facilitades per l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca i procedents d’entitats esportives i particulars. Aquestes fotografies tracen un recorregut per la pràctica de l’esport entre 1885 i 1980 (amb l’excepció del futbol, ja que el 2004 es va fer una retrospectiva d’aquest esport).
Aquest material va acompanyat d’un audiovisual sobre el Concurs Hípic de Maó de 1918 i d’un altre amb un resum de la mostra.

Per a l’AISM l’exposició ha estat una manera de poder contactar amb les diferents entitats esportives i particulars per conèixer els seus fons fotogràfics i oferir-los el manteniment i la conservació del seu material.