Antoni Roca Vàrez (1866-1925). Pioner de la fotografia amateur a Menorca

Antoni Roca Vàrez (1866-1925). Pioner de la fotografia amateur a MenorcaL'Arxiu d'Imatge i So de Menorca-CIM inaugurà l'exposició 'Antoni Roca Vàrez (1866-1925). Pioner de la fotografia amateur a Menorca' dijous 18 de maig de 2017 a  can Victori.

L'exposició mostrava el llegat fotogràfic d'Antoni Roca Várez (1866- 1925 ) conservat pels seus hereus i cedit i dipositat en gran part a l'Arxiu d'Imatge i So per a la seva digitalització, catalogació, restauració i millor conservació.

Antoni Roca Várez fou un intel·lectual maonès que es dedicà a la docència i que també destacà en moltes altres activitats que es podien descobrir a través dels textos que acompanyaven la mostra. Però el que es volia  destacar principalment d'Antoni Roca erala seva afició a la fotografia. Aquesta activitat el duu a fotografiar la seva vida quotidiana i el seu entorn més proper a través de les excursions que feia amb els seus amics o amb les associacions maoneses a les que pertanyia. A més, Antoni Roca, utilitza la gran majoria de vegades una càmera que obté fotografies estereoscòpiques de gran qualitat que ens permeten veure, ajudats d'un visor, imatges d'inicis del segle XX en tres dimensions.

L'exposició, a través de 5 panells explicatius i més de 20 panells de fotografies, volia mostrar com era Menorca i la seva societat als inicis de segle XX, i també donar la possibilitat de gaudir en visió estereoscòpica d'algunes de les fotografies exposades.

Després de Maó, la mostra va itinerar per alguns pobles de l'Illa.