Fons Salvador Almirall Codina

Fons Salvador Almirall CodinaL’autor va néixer el 1872. Es casà el 7 de febrer de 1907 amb la seva cosina Agustina Codina Villalonga. El pare de Salvador Almirall (Salvador Almirall Llopis) va néixer a Sitges i se’n va anar a fer les amèriques. De tornada a Catalunya, el vaixell en què viatjava va topar amb un temporal i va anar a parar a Maó. Almirall Llopis es quedà a viure a Menorca.Salvador Almirall va ser un dels membres fundadors de l’Ateneu Científic, Literari i Artístic de Maó.
En una ocasió va guanyar un concurs de fotografies que convocava el mateix Ateneu. També estava subscrit a la revista Menorca Gràfica i també a Nostra Parla (sembla que es van publicar algunes fotografies seves en aquestes revistes).
Professionalment es va dedicar als negocis (portava algunes representacions, tenia participacions en una fàbrica de plàstics i al banc de Maó i també va treballar un temps en un diari local).
Les imatges han estat custodiades fins el dia d’avui per la seva família fins que el seu nét, Martí Almirall, n’ha fet donació a l’AISM. Les plaques de vidre es trobaven dins les capses contenidores originals.
L’estat de conservació és bo, tot i que hi ha una part dels vidres que es troben en un estat regular.