Fons Cosme Sans Mercadal

Fons Cosme Sans MercadalCosme Sans (1935-2013) va ser un pintor alaiorenc, també aficionat al col·leccionisme,  fou el president del Grup Filatèlic i Numismàtic d’Alaior i un gran col·leccionador de segells.
A banda de dedicar-se a la pintura i el col·leccionisme Sans va ser també un gran aficionat a la fotografia, àmbit que li va servir per retractar els paisatges que després acabaria recreant en les seves pintures.

La part del fons cedida per Cosme Sans a l'Arxiu d'Imatge i So, inclou els negatius de 35mm de les seves fotografies. Fins el moment de ser incorporats a l'AISM, Sans els guardava en un calaix del seu estudi, perfectament ordenats i classificats.
Els positius romanen a casa de la família actualment.

Es tracta del conjunt de fotografies que Cosme Sans va anar realitzant en la seva activitat com a aficionat a la fotografia. El fons inclou imatges de temàtica diversa, centrades fonamentalment en la població d’Alaior, com ara, fotografies familiars, festes populars i nadalenques, paisatges i carrers d’Alaior, entre les quals n’hi ha un bon nombre que reflecteixen la transformació urbanística de la població en les darreres dècades.